Зеленський продовжив угоду з Нідерландами про розслідування збиття MH17

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що передабчає продовження до серпня угоди з Нідерландами про місію захисту розслідування аварії літака рейсу MH17.

Про це у п’ятницю, 12 березня, інформує пресслужба глави держави.

Закон “Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2021 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року” Верховна Рада ухвалила 16 лютого 2021 року з ініціативи президента.

Угодою від 28 липня 2014 року була утворена багатонаціональна Міжнародна місія захисту розслідування катастрофи літака Malaysian Airlines рейсу MH17, яка сталася 17 липня 2014 року на Донеччині.

Основним завданням місії є сприяння збиранню решток, проведенню розслідування, а також здійснення інших видів діяльності, які можуть бути погоджені між сторонами.

Угода була укладена строком на один рік, її дію продовжували кілька разів.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також:
Катастрофа MH17: Україна не винна в незакритому небі над Донбасом, – звіт Flight Safety Foundation

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна