ЄС подарував поліції Донеччини обладнання на €600 тисяч

 

Європейський Союз подарував Нацполіції у Донецькій області автомобілі, сканер для пошуку вибухівки та модулі для КПП, загальна вартість яких складає близько 600 000 євро.

Про це в четвер, 11 березня, інформує “Європейська правда” з посиланням на Консультативну місію ЄС в Україні з реформування сектору цивільної безпеки.

Обладнання надали у рамках програми “ПРАВО-Поліція”, що фінансується Європейським Союзом.

Правоохоронці отримали три модулі для контрольно-пропускних пунктів, розташованих у стратегічному напрямку с. Мелекіне Маріупольського району.

Ще десять таких модулів встановлять на інших шести КПП Нацполіції  на Донеччині.

Також правоохоронці отримали десять пікапів, надсучасний переносний сканер для виявлення вибухонебезпечних предметів, 1162 аптечки та 700 вогнегасників.

Фото: “ЄП”

Сканер використовуватимуть для перевірки автомобілів, вантажів, у тому числі контейнерів та великогабаритного багажу, які не можна просканувати на наявність вибухонебезпечних речовин і предметів за допомогою звичайного стаціонарного сканера.

Консультативна місія ЄС, яка надає  підтримку правоохоронним органам у Донецькій області, відкрила своє представництво у Маріуполі у вересні минулого року.

Читайте також:
Уряд виділив ₴16,5 млн постраждалим через бойові дії на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна