Всесвітній економічний форум видалив згадки про княгиню Ольгу як “російського монарха”

 

Із сайту Всесвітнього економічного форуму зник фрагмент статті про шістьох жінок, які змінили світову історію, в якому українську княгиню Ольгу назвали “першим російським монархом”, а Київську Русь – “предком сучасної Росії”, її ж чоловіка князя Ігоря помилково перейменували в Івана.

Згадку про княгиню Ольгу повністю прибрали, і змінили назву статті.

Тепер вона називається просто “Жінки в історії, які змінили світ…”, і, хоч у лінку досі вказано, що йдеться про шістьох жінок, стаття розповідає лише про п’ятьох.

“Виправлення: попередня версія статті містила згадки про княгиню Ольгу. Ми видалили цей шматок через суперечливі історичні відомості”, – такий напис з’явився під заголовком та над текстом матеріалу 11 березня.

Хоч стаття з’явилась на сайті Всесвітнього економічного форуму ще 8 березня, увагу українців вона привернула 11 березня.
Низка політиків написали про викривлення історії в матеріалі цієї міжнародної неурядової організації. Всесвітній економічний форум видалив шматок статті, додаткових заяв щодо цього не було.

Довідково:
Княгиня Ольга – княгиня Київської Русі з династії Рюриковичів, матір Святослава Ігоровича, дружина київського князя Ігоря.
У правлінні зміцнила контроль над племенами, зробила спробу охрестити Русь, налагодила тісні зв’язки з Візантією.
Рівноапостольна свята, чию пам’ять водночас шанують українські православна та католицька церкви.

Читайте також:
Княгиня Ольга ніколи не була засновницею Росії, – Порошенко закликав Світовий економічний Форум виправити помилку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна