Комітет УАФ виніс попередження арбітру Кривоносову за російську мову під час матчу “Львова”

доповнено

Українська асоціація футболу передала мовному омбудсмену Тарасу Кременю матеріали перевірки щодо інциденту під час матчу Української прем’єр-ліги між командами “Львів” і “Колос” за участі тренера львів’ян Віталія Шумського і четвертого арбітра матчу Миколи Кривоносова.

“За результатами перевірки, проведеної Комітетом з етики та чесної гри УАФ, було встановлено, що четвертий арбітр матчу дійсно не спілкувався державною мовою відповідно до вимог ст. 34 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, – повідомила пресслужба уповноваженого із захисту державної мови.

Кривоносову та організаторам змагань Комітет виніс попередження та нагадав про необхідність неухильного дотримання вимог ст. 34 мовного закону”.

Проте, за висновком УАФ, “єдиною й безпосередньою підставою попередження головного тренера ФК “Львів” Віталія Шумського був систематичний вияв незгоди з рішенням бригади арбітрів матчу, що є порушенням правил гри IFAB”.

Цього дня президент Української асоціації футболу Андрій Павелко провів зустріч із Тарасом Кременем, повідомив офіційний сайт УАФ. Мовний омбудсман просив дати пояснення щодо інциденту між головним тренером Львова Віталієм Шумським і арбітрами Віктором Копієвським і Миколою Кривоносовим.

Цьому передувало те, що на 67-й хвилині матчу 15-го туру УПЛ між “Львовом” та “Колосом” арбітр виніс попередження Шумському після отримання повідомлення по радіозв’язку від Кривоносова.
Після матчу тренер “містян” публічно заявив, що причиною інциденту було його звернення до четвертого арбітра з вимогою спілкуватися українською мовою.
Комітет з етики та чесної гри взявся розслідувати інцидент.
Як наслідок, мовному омбудсмену для розгляду й ухвалення рішення в рамках його повноважень було передано матеріали проведеної Комітетом перевірки інциденту.

В УАФ зазначили, що учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю у питанні дотримання закону про функціонування державної мови на футбольних заходах, які відбуваються під егідою Української асоціації футболу.

Читайте також:
Омбудсмен Кремінь вимагає пояснень від УАФ через використання суддями недержавної мови під час матчів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна