Польща звинуватила російського консула Ощепкова в навмисному розповсюдженні COVID-19

 

Висланий з Польщі російський консул Ігор Ощепков, отримавши позитивний тест на коронавірус, брав участь в масових заходах і міг заразити присутніх.

Про це в середу, 10 березня, заявив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, передає RMF24.

Російський дипломат був висланий з Польщі ще у лютому у відповідь на висилку Російською Федерацією трьох дипломатів країн ЄС. Він був оголошений персоною нон ґрата, а 20 лютого покинув територію РП.

Проте ще до повернення на батьківщину, Ощепков і його донька отримали позитивний тест на коронавірус і не самоізолювалися. Натомість консул пішов фотографувати познанську демонстрацію на захист опозиціонера Олексія Навального.

“Ощепков після отримання інформації про зараження вірусом, який викликає COVID-19, не дотримувався санітарних вимог, брав участь у зустрічах, з’являвся в громадських місцях, ризикуючи життям сторонніх осіб”, – заявив речник.

За його словами, поведінку російського дипломата можна оцінити як безвідповідальну і небезпечну.

Жарин зазначив, що закордонні партнери Польщі також відзначали регулярні випадки легковажного ставлення російських дипломатів до правил протидії епідемії.

Нагадаємо, у січні 2021 року влада Албанії оголосила персоною нон ґрата працівника посольства Російської Федерації в Тирані через злісне порушення ним коронавірусних обмежень.

Читайте також:
Російські дипломати поверталися з Північної Кореї на дрезині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна