Україна візьме кредит на €116 млн у Франції для закупівлі катерів

 

Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження щодо державних запозичень на закупівлю 20 катерів для охорони морських кордонів відповідно до Рамкового договору між Україною та Францією.

Про це в середу, 10 березня, інформує пресслужба Мінфіну.

“Урядом схвалено розроблений Мінфіном проєкт розпорядження “Про здійснення державних зовнішніх запозичень відповідно до Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України”, – йдеться у повідомленні.

Також міністрові фінансів України Сергієві Марченку надано право укласти кредитні договори в рамках підтримки уряду Франції для реалізації державного інвестиційного проєкту – закупівлі 20 катерів морської безпеки та охорони морських кордонів.

Згідно з документом, покупцем є адміністрація Держприкордонслужби, постачальником – французька компанія ОСЕА. Сума офіційної підтримки не перевищує 116 мільйонів євро.

Офіційна підтримка включає банківську позику, гарантовану Французьким експортним агентством Bpifrance Assurance Export, на максимальну суму 76 млн євро і пряму позику Казначейства Франції на максимальну суму 40 млн євро.

Фінансова підтримка надається у розмірі, що становить 85% вартості контракту. Строк погашення кредитів не перевищує десять років (з урахуванням строку вибірки кредиту).

Процентна ставка казначейської позики – CIRR (0,38% річних на дату підписання контракту). Відсоткова ставка банківської позики – EURIBOR (6 місяців) + маржа до 1,4% річних.

Нагадаємо, 22 липня 2020 року, на території суднобудівного-судноремонтного заводу “Нібулон” відбулося підписання контракту про постачання 20 патрульних катерів OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ.
FPB 98 MKI – це маневрений патрульний катер довжиною 32 метри з легкого алюмінію, який розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль і має малу осадку для плавання на мілководді.
Кожний катер буде оснащений сучасними системами оптико-електронного спостереження, RIB-човнами для оглядових груп прикордонників.

Читайте також:
Франція передала Україні перший корпус катера для Морської охорони ДПСУ. ВІДЕО

Ексміністру Маркаровій вручили французький орден за поставку в Україну гелікоптерів Airbus

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна