Суд у Сумах дав умовне покарання за наругу над пам’ятником Героям Небесної Сотні

 

У Сумах суд ухвалив призначити умовне покарання в справі за обвинуваченням чоловіків у хуліганстві, вчиненому групою осіб.
Вони збиткувалися над пам’ятником Героям Небесної Сотні.

Відповідний вирок оголосив Зарічний райсуд Сум в середу, 10 березня, повідомляє “Судовий репортер”.

Йдеться про події 2018 року.

“Тоді два молодики вночі, прогулюючись сквером Героям Небесної Сотні, справили природні потреби на пам’ятний знак та зняли це на відео. Їх помітили та затримали патрульні. Свою вину Владислав Оглобля та Андрій Варнацький не визнали, кажуть, що телефон, вилучений поліцією на місці, не їхній”, – пише видання про справу.

Після дослідження відео суд зазначає, що там чітко зафіксовано очевидні дії та надпис на пам’ятному знаку “Тут буде пам’ятник Героям Майдану”.

Прокурор просив покарання у вигляді трьох років обмеження волі. Пом’якшуючих обставин не було встановлено, обтяжуючими є скоєння хуліганства в стані алкогольного сп’яніння.

Суд визнав обох обвинувачених винними та призначив чотири роки обмеження волі, але звільнив від відбуття покарання з іспитовим строком три роки. До набрання вироком законної сили запобіжного заходу до них не застосовано.

Довідково:
Обмеження волі – це покарання, що полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов’язковим залученням засудженого до праці.

Читайте також:
“Ватника” з Кривого Рогу, який вчинив наругу над прапором України, посадили на три роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна