“Нагадування, що вона триває”: у “Мистецькому барбакані” відкривається фотопроєкт “Семіотика війни”

 

Почалася восьма весна російсько-української гібридної війни. На Донбасі Вона вже давно точиться не тільки на східному фронті, а й в інформаційному та культурному вимірі. Українські фотографи стали “очима війни”, фіксуючи своїми об’єктивами докази російської агресії та історію української боротьби за незалежність.

13 березня 2021 року київський фотограф Олексій Палій презентує свій фотопроєкт “Семіотика війни”.

Виставка буде представлена в арт-просторі “Мистецький барбакан” за адресою: м. Київ, вул. Верхній Вал, 42-Д.

Організатори події: Василь Бєлов, Олексій Палій
за підтримки міжнародного мистецького проєкту “Залізний хрест за нашу та вашу свободу“.

Сторінка події у фейсбуці: тут.

“Ця виставка про людей, які певним чином стали своєрідними символами війни, що точиться вже не одне століття між Україною та Московією. Вони – символи сьогодення, які, тим не менше, мають глибоке коріння в нашій історії. Обличчя воїнів, що багатьом можуть здатися знайомими, а для декого – і є особисто знайомими. Через них автор розповідає свою власну історію, яка вливається в багаторічний наратив цього цивілізаційного протистояння.
Кожна фотографія, як ієрогліф, позначає певний стан чи подію, завдяки своїй графічності є відбитком нашого сучасного буття у війні, як в страшному континуумі.
Зображення невибагливого побуту перемежовуються з пейзажистикою та портретами героїв, створюючи авторський варіант кодексу емоцій та спогадів про ще зовсім свіжі, ще пульсуючі болем мемуари побаченого.

Це нагадування для глядачів та спостерігачів, що війна є об’єктивною реальністю, як би хто не прагнув від неї відгородитися бутафорськими перемир’ями

та сховатися за кумедною картинкою безтурботних новин”, – пояснюють організатори.

Фотопроєкт триватиме до 2 квітня 2021 року.

Читайте також:
Перший стрімер Майдану, військовий фоторепортер Андрій Дубчак:
“Боже, я ідіот! Тут люди з автоматами, а я з фотоапаратом!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна