Попри застереження міжнародних партнерів, з’їзд суддів призначив трьох членів ВРП

 

На  з’їзді суддів України, який відбувся 9 березня, обрали трьох членів Вищої ради правосуддя. Ще двох включили для повторного голосування.
Раніше посли країн “Великої сімки” закликали суддів відкласти голосування, поки не будуть забезпечені прозорі процеси відбору кандидатів.

Про призначення трьох нових членів повідомила у вівторок, 9 березня, пресслужба ВРП.

Зокрема, членами ради обрали:

  • Сергія Болотіна — суддю Хмельницького апеляційного суду, за нього віддали 148 голосів;
  • Віталія Саліхова — суддю Київського апеляційного суду (151 голос);
  • Валерія Сухового — суддю Касаційного господарського суду у складі Верховного суду (147 голосів).

Новообрані члени ВРП вже склали присягу.

Також на з’їзді включили для повторного таємного голосування ще двох кандидатів: суддю Вінницького апеляційного суду Олександра Панасюка та суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Інну Плахтій. Повторне голосування проведуть 10 березня.

Довідково:
Протягом 9–11 березня делегати XVIII з’їзду суддів повинні вирішити декілька кадрових питань. Зокрема, вибрати чотирьох членів Вищої ради правосуддя, суддю Конституційного суду й переобрати новий склад Ради суддів України.
На виборах членів ВРП на вакантні місця претендують 34 кандидати: чотири судді Верховного суду, вісім суддів апеляційних судів, 12 суддів місцевих загальних судів, п’ятеро суддів місцевих господарських судів та п’ятеро суддів у відставці.

Як інформувала “Новинарня“, посли країн-членів “Великої сімки” закликали з’їзд українських суддів відкласти призначення суддів до Вищої ради правосуддя  та Конституційного суду до затвердження нових процесів їхнього відбору.

Читайте також:
“Ви глухі чи мразі?”: в Києві пікетують з’їзд суддів України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна