В омбудсмана з’явився новий представник на Донбасі – колишній голова Слов’янської райради

 

В офісі Уповноваженого з прав людини з’явився новий представник для Донецької та Луганської областей – Костянтин Черніков, колишній голова Слов’янської райради. Він прийшов на посаду замість раніше звільненого Павла Лисянського.

Про це йдеться на сайті офісу омбудсмана в розділі “Представники уповноваженого”, передає “Укрінформ“.

У декларації Чернікова як кандидата на посаду, поданій торік, вказана земельна ділянка в Богородичному Слов’янського району Донецької області площею 9999 кв. м, житловий будинок площею 92 кв. м у Слов’янську, земельна ділянка площею 962 кв. м у Слов’янську тощо.

За даними ЗМІ, Черніков Костянтин Георгійович народився в Слов’янську 21 травня 1971 року.
У 1993 році закінчив Слов’янський державний педагогічний інститут за фахом “математика і фізика”. Працював учителем математики, потім директором середньої школи. У 2001 році закінчив Донецький державний технічний університет за спеціальністю “державна служба” та здобув кваліфікацію магістра.
У 2001 році перейшов працювати на посаду начальника відділу у справах сім’ї та молоді Слов’янської райдержадміністрації, потім був призначений заступником голови Слов’янської РДА.
У жовтні 2015 року був обраний головою Слов’янської районної ради Донецької області (від політичної партії “Наш край”). У 2020-му програв вибори міського голови Святогірська.

Про те, що Черніков став представником омбудсмана, місцеве видання “Карачун” повідомляло ще на початку лютого 2021 року.

Як повідомляла “Новинарня“, в грудні представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський втратив посаду, коли напідпитку побив охоронця в ресторані комплексу “Монарх” у Святогірську. Омбудсман Людмила Денісова спершу відсторонила його, ухваливши рішення про проведення службової перевірки, а потім звільнила.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна