Екскомандувач ВМС Гайдук каже, що віддавав наказ про “застосування зброї” під час окупації Криму

 

Віцеадмірал Сергій Гайдук, який у березні 2014 року був призначений командувачем Військово-морських сил України, розповів, що в період російської анексії Криму, після проведення на півострові невизнаного країнами Заходу і українською владою “референдуму”, він “дав наказ на використання зброї” у відповідь на провокації з боку російських військових.

Про це Гайдук сказав в інтерв’ю виданню “Крим.Реалії”.

Він нагадав, що 16 березня в Криму проходив згаданий “референдум”, через два дні загинув прапорщик української військової частини в Євпаторії Сергій Кокурін, ще один військовослужбовець ЗС України Валентин Федун отримав поранення.

Після цього, за словами Гайдука, він ініціював зустріч із керівництвом Міністерства оборони Росії – статс-секретарем міністра оборони Миколою Панковим, генералом армії Дмитром Булгаковим, тодішнім заступником головнокомандувача ВМС Росії Олександром Федотенковим – колишнім командувачем Чорноморського флоту Росії.

“Ця зустріч була дуже складною. Я сказав: ще одна провокація, яка буде пов’язана з використанням зброї, і РФ отримає у відповідь застосування зброї від військовослужбовців ЗСУ. На цьому ми, як кажуть росіяни, “розійшлися”, – сказав Гайдук.

На уточнююче питання, чи був від нього наказ на використання зброї, він відповів:

“Так. Мало того, що дав наказ, я оголосив його військовому керівництву цієї спецоперації з окупації Криму. Вони зрозуміли, що це не жарти, це серйозно. Пряме збройне протистояння може вплинути на ці плани окупації, які вже реалізовувалися. На той час уже відбувся так званий “референдум”. 17 березня Путін підписав указ про приєднання Криму, і тут раптом українські військові почнуть стріляти. Це в їхні плани явно не входило”.

Наступним розвитком подій, як зазначає Гайдук, була спланована операція зі штурму штабу ВМС України.

“Їм треба було прибрати командувача, обезголовити керівництво флоту. Знову ж таки, в російському стилі “жінки-діти”, який зрежисували спецназівці Росії”, – нагадав він.

Читайте також:
Екскомандувач ВМС Гайдук заявив, що “пів Криму Росії не потрібно було”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна