Європейський регулятор ліків застерігає ЄС від реєстрації вакцини “Спутник V”

 

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) застерегло країни Євросоюзу від надання національного дозволу на використання російської вакцини від COVID-19 “Спутник V” до завершення регулятором усіх перевірок безпечності.

Про це в понеділок, 8 березня, інформує “Радіо Свобода”.

“Нам потрібні документи, які ми можемо переглянути. У нас також зараз немає даних (…) про вакцинованих людей”, – сказала голова правління EMA Кріста Віртумер-Гохе в ефірі австрійського телеканалу ORF.

Очільниця EMA зазначила, що перевірка російської вакцини фахівцями агентства ще триває.

“Пакети даних надходять від російських виробників, і, звичайно ж, вони будуть перевірені, відповідно до європейських стандартів якості, безпеки та ефективності”, – сказала Віртумер-Гохе.

За словами керівниці EMA, дозволяти вакцину в ЄС можна буде, коли всі перевірки щодо безпечності будуть завершені.

Нагадаємо, 1 березня уряд Словаччини підтвердив закупівлю двох мільйонів доз російської вакцини від коронавірусу “Спутник V”, згодом у країні через це виникла політична криза.
До цього серед держав-членів ЄС “Спутник V” використовувала тільки Угорщина, яка також купує і вакцину китайського виробництва.

Читайте також:
Прем’єр Австрії назвав умову, за якої погодиться закуповувати “Спутник V”

В Аргентині мер міста зробив щеплення від COVID-19 з портретом Путіна в руках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна