Сенат США ухвалив антикризовий пакет на 1,9 трлн доларів

 

Сенат США підтримав пакет економічної допомоги на суму 1,9 трильйона доларів, розроблений адміністрацією президента Джо Байдена.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Наступного тижня антикризовий пакет має ще повторно затвердити Палата представників Конгресу США, і тоді він надійде на підпис президенту Байдену.

Антикризовий пакет передбачає, зокрема, розширення допомоги з безробіття до 300 доларів на тиждень, а також виплату 1400 доларів для платника податків або ж 2 800 доларів для подружжя, якщо їхні річні доходи не перевищують 70 тисяч доларів або 150 тисяч доларів відповідно. Крім того, пакет передбачає податкові пільги для родин з дітьми та без дітей.

Система освіти отримає загалом приблизно 170 мільярдів доларів допомоги, ресторани та бари – 25 мільярдів доларів.

На тестування на коронавірус буде витрачено 46 мільярдів доларів, а на пришвидшення вакцинації від коронавірусу – приблизно 14 мільярдів доларів.

Також пакет передбачає 30 мільярдів доларів допомоги для родин, які не здатні оплатити орендну плату за житло та комунальні послуги.

Читайте також:
США в новій стратегії з нацбезпеки заявили про підривну роль РФ і Китаю у світі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна