Байден, Путін, Лукашенко: кому найбільше довіряють і не довіряють українці

 

Серед лідерів іноземних держав українці найбільше довіряють Олександрові Лукашенку та президенту США Джо Байдену, а найгірше ставляться до очільника Росії Володимира Путіна.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 23 лютого до 1 березня.

Олександрові Лукашенку за відсотковим показником довіряє найбільше українців — 30,3%. Водночас тих, хто йому не довіряє, значно більше — 56,8%, тож баланс довіри-недовіри у самопроголошеного президента Білорусі негативний і становить −26,5%. Як зазначають соціологи, порівняно з січнем 2021 року рівень довіри до нього знизився.

Джо Байдену довіряють 29,4% українців і не довіряють 25,5% — баланс довіри до президента США становить +3,9%). У порівнянні з січнем 2021 року цей показник суттєво не змінився.

А найгірший серед іноземних лідерів баланс довіри-недовіри в Україні має лідер держави-агресора: Володимирові Путіну довіряє 10,8% українців і не довіряє — 82,4% (баланс довіри-недовіри — −71,6%).

Опитування проводилося з 23 лютого до 1 березня 2021 року методом особистого інтерв’ю з використанням планшетів (САРІ). Опитано 1207 респондентів, що мешкають у 86 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим і тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.
Статистична похибка вибірки не перевищує: 2,9% — для показників, близьких до 50%, 2,5% — для показників, близьких до 25%, 1,9% — для показників, близьких до 12%, 1,3% — для показників, близьких до 5%.

 Читайте також:
Українці найбільше довіряють Збройним силам України, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.