Закони про колабораціонізм і протидію російській пропаганді створять підстави для заборони ОПЗЖ, – Порошенко

 

Ухвалення законопроєктів про відповідальність за колабораціонізм із країною-агресором і протидію кремлівській пропаганді надасть державі правовий інструмент для заборони політичних партій, що діють на території України в інтересах Російської Федерації, зокрема “Опозиційної платформи – За життя”.

Про це заявив п’ятий президент України, народний депутат від “Європейської солідарності” Петро Порошенко в фейсбуці.

“Вимагаємо від президента та “слуг” ухвалити ініційовані нами законопроєкти – і про кримінальну відповідальність за колабораціонізм, і про системну протидію російській пропаганді. Ухвалення наших законів дозволить не в режимі кавалерійських атак, а системно протидіяти п’ятій колоні. І, до речі, там передбачено юридичні підстави для заборони діяльності проросійських партій, зокрема “ОПЗЖ”. Подібно тому, як наша команда 2015 року стерла Компартію з політичної карти України“, – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що після закриття трьох телеканалів, пов’язаних із народним депутатом від “ОПЗЖ” Віктором Медведчуком, “все кодло прокремлівських пропагандистів враз перекочувало на канал “Наш”. А його чіпати не хочуть, бо, крім Євгена Мураєва, там в акціонерах партнери деяких представників чинної влади”.

Петро Порошенко також закликав правоохоронців розпочати негайні процесуальні дії стосовно осіб, які “не підозрюються, а здійснювали терористичну діяльність”.

“Як записано в законі – якщо є факти й докази, мають бути висунуті обвинувачення і підозри”, – резюмував п’ятий президент.

Нагадаємо, на засіданні 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції до восьми осіб і 19 компаній. Включила РНБО до санкційного списку і  політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко за фінансування тероризму.

20 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради нацбезпеки, схвалене напередодні.
Іншим указом було затверджено рішення РНБО про вжиття “невідкладних заходів” для повернення нафтопродуктопроводу, контрольованого Медведчуком, у власність України.

Читайте також:
Кравчук пов’язав загострення на Донбасі із санкціями проти Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.