Росія й Білорусь створюють нові навчальні центри для спільної підготовки військових

 

Міністри оборони Росії й Білорусі Сергій Шойгу і Віктор Хренін на переговорах у Москві домовилися про створення трьох навчальних центрів для спільної підготовки військовослужбовців.

Про це в п’ятницю, 5 березня, пише російський “Інтерфакс” з посиланням на Міноборони РФ

Ці центри будуть знаходитися в Нижегородській і Калінінградській областях РФ, а також в Гродненській області Білорусі, заявили в російському військовому відомстві.

Зазначається, що Шойгу і Хренін обговорили план спільних заходів військового співробітництва на 2021 рік, зокрема, спільні стратегічні навчання “Захід-2021”.

Головним з обговорюваних питань Шойгу на зустрічі назвав роботу спільної системи протиповітряної оборони двох країн.

Нагадаємо, що 10-16 вересня 2021 року Росія і Білорусь планують провести стратегічне навчання “Захід-2021”, маневри пройдуть на території двох країн, повідомило Міноборони Білорусі 18 січня.
У білоруському відомстві тоді заявили, що в основу навчань “покладено один з варіантів поетапної ескалації військово-політичної обстановки навколо умовних країн”.

Читайте також:
Білорусь хоче запросити російських силовиків на український кордон, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна