У Харкові депутат облради від “ЄC” Дорошенко відмовився виступати українською

 

Депутат Харківської обласної ради від партії “Європейська cолідарність” Олександр Дорошенко відмовився виступати державною мовою під час позачергової сесії.

Про це в четвер, 4 березня, інформує сайт Depo.Харків.

Депутат Дорошенко вийшов до трибуни під час обговорення проєкту рішення про затвердження звіту про виконання Програми соціального та економічного розвитку Харківській області за 2020 рік.

Він почав свій виступ російською мовою, критикуючи програму соціального та економічного розвитку Харківщини. Один із депутатів облради з зали зробив зауваження Дорошенку та попросив виступати державною мовою, як передбачає законодавство України.

На це зауваження Олександр Дорошенко відповів також російською: “Я буду тією мовою, якою я, як то кажуть, краще та впевненіше себе почуваю“.

Ці слова депутата від “Європейської Солідарності” присутні в залі зустріли сміхом.

Голова Харківської ОДА Айна Тимчук на запитання депутата відповідала також російською мовою.

Як інформувала “Новинарня“, 24 лютого під час сесії Харківської міської ради депутата від партії “Опозиційна платформа – За життя” Андрія Лесика, який відмовився виступати українською, зігнали з трибуни.

Читайте також:
Громадські діячі, митці та вчені вимагають від “слуг народу” не втручатися в закон про мову. ЗАЯВА

На Вінниччині депутати міськради самі собі дозволили виступати російською на сесіях, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна