Рада спростила доступ до правосуддя громадянам, які проживають в окупованому Криму

 

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, що спрощує доступ до правосуддя громадянам, які живуть в окупованому Росією Криму.

Таке рішення ухвалили на засіданні в четвер, 4 березня, повідомляє “Радіо Свобода”.

Законопроєкт “Про внесення змін до статті 12 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України” щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя” підтримали 299 народних депутатів.

У пояснювальній записці зазначається, що, згідно з чинним законодавством, розгляд судових справ, підсудних розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя судам, забезпечується судами міста Києва відповідної юрисдикції та інстанції.

Однак, як вказують автори законопроєкту, дорога з Криму до Києва займає в середньому близько 15 годин. До того ж, необхідність бути присутніми в суді особисто може виникнути неодноразово.

Ухвалений документ надає можливість громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим, звернутися до будь-якого суду Херсонської області для розгляду цивільної справи за його позовом або ж із клопотанням до суду міста Києва про передання справи на розгляд до суду у Херсонській області.

Як інформувала “Новинарня“, РНБО підготувала стратегію деокупації та реінтеграції Криму і Севастополя.

Читайте також:
Резніков розповів, чи планує Україна виселяти росіян з півострова після деокупації Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна