Перепустки, фото, відбитки пальців: російські окупанти готують свій “закон” про в’їзд в ОРДО

 

Під виглядом протидії поширенню нової коронавірусної інфекції російські окупанти на Донбасі продовжують створювати штучні перешкоди на лінії розмежування шляхом запровадження перепусток на в’їзд-виїзд для фізичних осіб і транспортних засобів.

Про це повідомила Українська делегація для участі в ТКГ у четвер, 4 березня, в фейсбуці.

Окупаційна адміністрація в ОРДО 3 березня завершила “міжвідомче” погодження і найближчим часом планує ухвалити так званий “закон ДНР “Про деякі питання перетину тимчасової лінії фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів “ДНР” і держави Україна”.

“Закон” передбачає запровадження дозвільної процедури на виїзд осіб із тимчасово окупованої території у Донецьку область, а також визначає категорії осіб, яким заборонений в’їзд/виїзд з/до ОРДО.

Зокрема, перетин лінії розмежування при виїзді (виході) фізичних осіб і транспортних засобів здійснюватиметься за наявності перепустки, оформленої “органами внутрішніх справ “ДНР”.

Обов’язковими умовами для видачі такої перепустки є проходження особами дактилоскопічної реєстрації, фотографування та перевірка особистих засобів зв’язку заявників.

Окрім цього, при слідуванні за межі тимчасово окупованої території у Донецьку область на транспортному засобі перепустка також має оформлюватися і на нього.

В українській делегації не виключили, що аналогічний “нормативний акт” розробляється й окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованій території у Луганській області.

Представники української сторони зауважили, що це спричинить подальшу ізоляцію мешканців тимчасово окупованої території від території України, яка контролюється урядом, і наразі реалізується під виглядом протидії поширенню нової коронавірусної інфекції.

“Міжнародне співтовариство та уряд України системно вживає заходів, які мають сприяти покращенню ситуації на лінії розмежування. Російська сторона – продовжує створювати штучні перешкоди”, – констатували в делегації України.

У цьому контексті українська сторона звернула увагу на те, що санкції, які були продовжені цього тижня проти РФ одночасно США та ЄС, стали закономірним наслідком такого вибору Кремля.

Читайте також:
Позиція Росії щодо блокування КПВВ на Донбасі є деструктивною, – Зеленський

Через КПВВ “Щастя” проїхав гумвантаж ООН, який три дні не пропускали бойовики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна