Банкова анонсувала програму “Нове село”. Перші проєкти хочуть реалізувати в прифронтовій зоні

 

Реформування села та реалізацію програми “Нове село” обговорили на нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Захід відбувся в четвер, 4 березня, передає пресцентр ОПУ.

“У межах програми “Нове село” в сільській місцевості збудують “Центри тяжіння” за прикладом сервісних зон у Щасті та Новотроїцькому. Це сучасні простори, у яких працюватимуть ЦНАПи, відділення пошти, аптека з програмою “Доступні ліки”, опорні пункти поліції, магазини, сервісні центри, пожежний пункт, медичний центр тощо. Навколо має бути облагороджена територія зі спортивним комплексом, дитячими майданчиками, кінотеатром чи концертним залом, сільськими клубами, сучасним освітленням, відремонтованим дорожнім покриттям, вело- та біговими доріжками”, – передає пресцентр ОПУ.

Зазначається, що до реалізації проєктів держава долучатиме бізнес, створюючи державно-приватне партнерство, щоб не витрачати бюджетні кошти.

Також у межах проєктів мають бути реалізовані освітні програми, зокрема оснащення шкіл комп’ютерною технікою.

За кожним із проєктів буде закріплений модератор. Загалом в Україні планується втілити понад 1 тис. таких проєктів. Будуть проведені прозорі конкурси для бізнесу, який братиме участь у їхній реалізації.

Також буде створено координаційну раду, до якої увійдуть представники Кабінету Міністрів та офісу президента.

“Ми вже побачили проєкт, який реалізований на КПВВ “Щастя”. Перші проекти “Нове село” мають бути втілені на прифронтових територіях, а потім – по всій Україні. Ми маємо вдихнути нове життя в українське село. Мешканці сіл повинні отримувати якісний сервіс безпосередньо за місцем проживання та мати доступ до сучасної інфраструктури”, – цитує Зеленського пресслужба.

Глава держави зауважив, що самими лише сервісними послугами село неможливо вивести на якісно новий рівень розвитку. Тому до програми “Нове село” включений розвиток агропромислового комплексу, зокрема тваринництва.

Так, планується зменшити обсяги імпорту продуктів тваринництва, збільшити насичення внутрішнього ринку та забезпечити доступні ціни для населення.

Читайте також:
Уряд вніс ще одне село Донбасу до переліку тимчасово окупованих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна