У Криму “віджимають” землю в фермера, який переїхав “піднімати” окупований півострів з Уралу

 

Окупаційна й контрольована Росією влада Криму хоче відібрати земельну ділянку в фермера Дениса Ваньжі, який в 2016-му перебрався на Кримський півострів з РФ та відкрив тут сироварню.

Про цей інцидент пишуть на ФБ-сторінці “Русский пармезан. Олег Сирота”.

“У 2016 році він переїхав піднімати Крим, продав все своє майно в Єкатеринбурзі, купив землю, почав її обробляти, побудував овечу ферму і сироварню Feodoro, отримав грант, почав розвиватися…”, – бідкаються автори допису.

Але, зазначається, що недавно колабораційне “міністерство майна і земельних відносин” в Криму, яке контролюється Росією, подало на горе-фермера позов про відчуження землі.

Просять суд накласти арешт і вилучити землю на користь “держави”.

“Суть в тому, що попередній власник брав її в Україні в безстрокове користування, коли Крим став російським, переоформив собі у власність. “Міністерство” тоді схвалило отримання власності, продаж теж узгодили. Зараз визнали цю ділянку спірною і потягли фермера до суду – відбирати у нього землю і виходить, що фактично через банальну бюрократію Крим втратить хороше перспективне господарство, фермер – підприємство, в яке вклав всі свої засоби, а його багатодітна сім’я – дах над головою. Зараз фактично фермер і сім’я живуть на господарстві, міську квартиру продали, щоб вкласти всі гроші в розвиток”, – описують стан справ у російській окупації.

Схожі позови отримали й кілька інших фермерів.

“Такий прецедент може відбити у людей все бажання переїжджати до Криму і працювати”, – йдеться в дописі російського сировара.

Також зазначається, що про інцидент повідомили окупаційного, керованого Кремлем “главу Криму” Сергія Аксьонова, російських чиновників з проханням “повпливати” на ситуацію.

Суд у справі земельної ділянки мав відбутися 2 березня. Автор допису попросив допомогти коментарем, лайком та репостом, бо “офіційні листи можуть не дійти”.

Допис цей побачили українці, й “набігли” в коментарі. Наводимо деякі з них, зі збереженням орфографії:

“Підтримую коментарем: так має бути з кожним окупантом. А потім ще й земля має згоріти під ногами”;

“Окупанти кинули окупанта. Яка прикра новина, ггг”;

“Воно так завжди з краденим буває”;

“Максимально поддерживаю лайком и репостом Министерство имущества. Считаю, что им в полном составе нужно срочно вручить какой-нибудь орден из березовой коры за избавление полуострова от оккупантов и предложить пи**овать вслед за дениской и его денисятами – все равно, судя по посту, максимум, что они в Крыму построят – еще один ГУЛАГ”;

“Если долго смотреть на фразу “поднимать Крым”, то проступят буквы “грабить награбленное”;

“У тысяч украинцев отняли дом. Сыровар бедняга не выдержал родной гавани…”

“Хули вы хотели, ворье московское? Чтобы краденое впрок пошло?”

“Больше пользы было поднимать Екатеринбург..”

“Ворованная территория не пошла на пользу”;

“У фермера-оккупанта украденное в горле застряло”;

“А как же камни с неба?”

“Прекрасно:) Пускай обратно в свой Ебург звиздует. Скупщик краденного:)”

“Рссия своих не бросает!© )))В Е-бурге фермерствуй, а не в украденном Крьіму, чукча уральская”

“Що, Кримваш в горлі застрягає? Далі буде”.

Додамо, що Ваньжа Денис Анатолійович знаходиться також в базі “Миротворця” за “свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в захоплений російськими окупантами Крим, участь в пропагандистських заходах РФ проти України, участь в спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками”.

У 2016 році переїхав у вже окупований Крим, в місто Білогірськ, на ПМЖ.

Читайте також:
РФ як держава-окупант несе відповідальність за брак води в Криму, – Європарламент

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна