Держава сплатила “Антонову” аванс за три літаки Ан-178 для ЗСУ, – Шмигаль

 

Держава оплатила аванс для ДП “Антонов” за контрактами на купівлю трьох нових літаків Ан-178 для українського війська.

Про це під час засідання уряду в середу, 3 березня, повідомив Денис Шмигаль звітуючи про результати діяльності Кабміну під його головуванням за рік.

“Вперше за роки Незалежності держава буде купувати у державного підприємства Антонов три нові українські літаки Ан-178. Їх отримає наша армія – контракти підписані, аванси проплачені”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що така закупівля є одним із варіантів підтримки оборонного сектору та стратегічної промисловості.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року державне підприємство “Антонов”, яке входить до складу концерну “Укроборонпром”, та Міністерство оборони України підписали контракт щодо будівництва та постачання до ЗСУ трьох військово-транспортних літаків Ан-178.

На першому етапі йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Вони можуть використовуватися для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів.

Ан-178-100Р – перший український військово-транспортний літак з турбореактивними двигунами, що у майбутньому має прийти на зміну Ан-26, якими здебільшого оснащено ЗС України.
Ан-178 призначений для доставки особового складу і легкої техніки, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів. В умовах надзвичайних ситуацій він може використовуватися для евакуації населення з зони стихійного лиха, транспортування поранених, десантування рятувальних команд тощо.

Читайте також:
В Одесі збиратимуть американські військові гелікоптери Iroquois

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна