Україна заборонила в’їзд на три роки заслуженій артистці РФ Розі Хайрулліній

 

Державна прикордонна служба України на три роки заборонила в’їзд в Україну актрисі театру і кіно, заслуженій артистці РФ, яка незаконно відвідувала Крим і намагалася в’їхати в Україну через аеропорт “Бориспіль”.

Про це повідомляє пресцентр ДПСУ у вівторок, 2 березня.

“Кіна не буде. Під час оформлення пасажирів з рейсу “Мінськ – Київ” в аеропорту “Бориспіль” прикордонники з’ясували, що громадянка Росії – актриса театру та кіно, заслужена артистка Росії – відвідувала Крим, порушуючи встановлений порядок в’їзду-виїзду” – йдеться в повідомленні.

Росіянка пояснила, що на український півострів їздила з приватним візитом навесні 2020 року і потрапила туди авіарейсом.
Водночас зафіксовано й інші її візити на окуповану Росією територію України. В Україні вона планувала взяти участь у кінозйомках.

За порушення українського законодавства прикордонники заборонили громадянці Росії в’їзд в Україну терміном на 3 роки, а також притягнули до відповідальності за ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Жінка вже вибула за межі України зворотним рейсом в Білорусь.

Як повідомило низці українських ЗМІ джерело в Держприкордонслужбі, йдеться про актрису Розу Хайрулліну.
Знімалася зокрема у фільмі “Лагідна” (“Кроткая”) Сергія Лозниці 2017 року.

Читайте також:
Україна заборонила в’їзд солістові білоруського гурту “Пісняри”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна