Степанов розширив коло осіб, які можуть вакцинуватися від COVID-19

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов своїм наказом розширив коло осіб, які можуть отримати щеплення від COVID-19 за рахунок залишкових доз.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, 2 березня.

“В рамках популяризації кампанії з вакцинації своїм наказом від 1 березня я вніс зміни до дорожньої карти з провадження вакцинації — це наш національний план вакцинації проти COVID-19, — яким дозволив використовувати можливі невикористані залишки вакцин для щеплення лідерів громадських думок, діячів культури, спорту, лідерів релігійних громад тощо. Справа в тому, що вакцина поставляється в країну в багатодозових флаконах на 10 щеплень, і після відкриття флакону його вміст слід використати протягом 6 годин. Тому для раціонального використання вакцин, за моїм рішенням, коло осіб, яким дозволено вакцинацію, було значно розширено”, — повідомив Степанов, якого цитує УНН.

Він пояснив, що це цілком зрозуміло, адже не завжди кількість медпрацівників, яким мають зробити щеплення, буде кратне десяти.

“І зрозуміло, що залишаються дози, і ці дози зможуть отримати інші громадяни України і отримати захист”, — наголосив міністр.

Він також повідомив, що почувається добре після вчорашнього щеплення від коронавірусу.

Нагадаємо, що через жорсткі правила й особливості упаковки CoviShield в деяких областях наприкінці дня доводиться утилізувати невикористані дози вакцини.

Як повідомляла “Новинарня“, вакцинація від коронавірусу в Україні почалася 24 лютого. Напередодні з Індії були доставлені 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca та виробленої на потужностях Serum Institute. Її ефективність – близько 70%.
До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини.
Крім того, в березні очікується поставка 117 тис. доз вакцини від Pfizer у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Станом на 28 лютого Україні від COVID-19 вакцинували понад 3 тисячі людей, при цьому за добу 27 лютого – лише 90 осіб.

Читайте також:
Командування про вакцинацію військових від COVID-19: “безпечно і виключно добровільно”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна