ДФС заблокувала 44 сайти з продажу алкогольного фальсифікату

 

Співробітники податкової міліції та фіскальної служби України припинили діяльність 44 вебресурсів, через які здійснювалась реалізація фальсифікованого алкоголю.

Про це у вівторок, 2 березня, повідомила пресслужба ДФС.

Під час досудового розслідування за ч. 2 ст. 204 КК України було припинено роботу 44 сайтів незаконного продажу підакцизних товарів шляхом накладення арешту на доменні імена.

У рамках цього кримінального провадження встановлюють осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів.

У пресслужбі відомства нагадали, що 1 березня в Харківській області було виявлено понад 16 тонн контрафактного алкоголю вартістю близько чотири млн грн. Контрафактну продукцію, що імітує горілку, шампанське і коньяк, розливали в прихованому цеху в пластикові пляшки місткістю п’ять і десять літрів із використанням підроблених марок акцизного податку.

За даними служби, алкогольний фальсифікат продавали через оптово-роздрібну мережу Харкова та області, а також через службу кур’єрської доставки. Двом особам повідомлено про підозру у вчиненні цього кримінального злочину.

Крім того, співробітники ДФС у Тернопільській області припинили поширення незаконно виготовленого алкоголю обсягом близько тисячі літрів за день через інтернет та службу кур’єрської доставки.

Під час обшуків місця виготовлення та зберігання фальсифікату було виявлено й вилучено близько 3,6 тис. л фальсифікованого спирту і понад 2,4 тис. л алкогольних напоїв на суму майже 1,4 млн грн.

Раніше голова ДФС Вадим Мельник повідомив, що для боротьби з нелегальними підакцизними товарами ДФС 1 лютого 2021 року запустила операцію “Спирт”, під час якої станом на кінець місяця вилучено 226 тонн спирту, 134 тонни лікеро-горілчаних виробів, 547 тис. пачок тютюнових виробів і понад вісім тисяч марок акцизного податку.

Читайте також:
“Неприпустима поведінка”: уряд звільнив заступника глави Мінстратегпрому Немілостівого, що кермував п’яним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна