Зеленський : Успішна реформа судів є каталізатором інтеграції в ЄС і НАТО

 

Президент Володимир Зеленський переконаний, що успішна судова реформа в Україні є каталізатором європейської та євроатлантичної інтеграції.

Про це він заявив у понеділок, 1 березня, під час форуму “Україна 30. Розвиток правосуддя”, передає “Укрінформ”.

“Успішна судова реформа в Україні є каталізатором нашої інтеграції в Європейський Союз і НАТО”, – зазначив глава держави.

Крім цього, він наголосив, що забезпечення права громадян на чесний та незалежний суд – це базовий принцип будь-якої демократичної держави.

“У нас можуть бути найкращі у світі навіть антикорупційні органи, але вони втрачають сенс, якщо корупціонери уникають справедливого покарання в судах. На законодавчому рівні ми можемо запровадити найкращі умови для залучення інвестицій, але це не працюватиме, якщо інвестор не зможе захистити свої інвестиції саме тут, в українському суді”, – додав глава держави.

На його думку, проведення судової реформи обіцяла кожна влада в Україні, “кожна починала гучно та амбітно, а закінчувала тихо і непомітно, передаючи у спадок наступникам нереформовані, іноді корумповані та неефективні суди”.

Водночас Зеленський пообіцяв, що нині влада налаштована “розірвати це замкнене коло”.

Читайте також:
Зеленський анонсував сервіс “Суд у смартфоні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна