РФ хоче “пропхати” російських миротворців на Донбас, – УкрТКГ

 

Російська Федерація спробує легітимізувати питання залучення російських миротворців для врегулювання конфлікту на сході України.

Про це в понеділок, 1 березня, повідомили в Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування.

Зазначається, що, за наявною в УС СЦКК інформацією Російською Федерацією проводиться низка заходів, спрямованих на перегляд раніше досягнутих за посередництва СММ ОБСЄ домовленостей про Додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню.

“Зокрема, ці дії РФ спрямовані на оцінку реакції міжнародного співтовариства на можливу участь військовослужбовців ЗС РФ у складі СЦКК як “...єдиного надійного способу для сприяння врегулюванню конфлікту на сході України“, – йдеться в пресрелізі Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі.

УкрТКГ підкреслила, що 27 лютого 2021 року на позиціях одного з підрозділів 2-го армійського корпусу була проведена зйомка серії репортажів, в яких акцентується увага на можливості підвищення ефективності контролю режиму припинення вогню в разі залучення до цього процесу російських миротворців.

При цьому заявляється, що така оцінка, нібито, була дана представниками СММ ОБСЄ з “деяких західноєвропейських країн”.

До проведення вищевказаних зйомок були залучені військовослужбовці 2-го армійського корпусу, а в якості знімального реквізиту використовувалися уніформа спостерігачів СММ ОБСЄ і військовослужбовців так званого “представництва ЛНР в СЦКК”.

“Українська сторона вважає, що подібні провокаційні дії спрямовані на дискредитацію Місії та координаційного механізму як ефективного інструменту контролю за режимом припинення вогню. Даний факт свідчить про небажання російської сторони виконувати взяті раніше на себе зобов’язання і домовленості, досягнуті сторонами в ході засідань ТКГ і у форматі Нормандської четвірки, а саме в точному дотриманні цих домовленостей і полягає дієвий механізм мирного врегулювання”, – додали в УкрТКГ.

Читайте також:
У Карабаху загинув російський офіцер із “миротворчого контингенту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна