У Криму колабораційний суд оштрафував імама за п’ятничний намаз

 

У Криму підконтрольний Росії Білогірський суд призначив імаму місцевої мечеті Муртазі Аблязову штраф у розмірі 15 000 рублів “за проведення п’ятничного намазу без посвідчення Духовного управління мусульман Криму”.

Про це в понеділок, 1 березня, повідомили активісти “Кримської солідарності” в коментарі виданню “Крим.Реалії”.

За інфомацією активістів, Аблязова звинуватили за статтею ст. 5.26 КоАП РФ (незаконна місіонерська діяльність).

Пізніше суд призначив йому штраф.

Схожий інцидент стався 8 лютого: інший кримський імам Аблякім Галієв із Судака оплатив штраф у розмірі 5 тисяч рублів в аналогічній адміністративній справі.

Влітку 2020 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу адвоката на вирок щодо імама Ділявера Халілова, якого суд попередньої інстанції оштрафував за проведення колективної п’ятничної молитви.

“Кримська правозахисна група” зафіксувала вже 91 адміністративну справу відносно релігійних організацій та їхніх членів у Криму за період анексії півострова за статтею 5.36 Кодексу сусідньої Росії про адміністративні правопорушення (КпАП).

У рамках цих справ винесли не менше, ніж 73 адмінштрафів, загальна сума яких склала 1 075 500 рублів.

Раніше у звіті Комісії США з міжнародної релігійної свободи повідомлялося, що Росія опинилася серед 14 країн світу, які Держдепартамент США має зарахувати до списку “країн, що викликають особливе занепокоєння”.
Зокрема, у звіті йдеться про порушення з боку Росії права на свободу релігії в анексованому Криму.

Читайте також:
В окупованому Криму силовики прийшли із обшуками в мечеть та будинок імама

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна