На Донбасі рятувальники знешкодили понад 570 вибухонебезпечних предметів

 

У районі проведення операції Об’єднаних сил за тиждень підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій обстежили майже 26 га території, вилучили й знешкодили 574 вибухонебезпечних предмети.

Про це в неділю, 28 лютого, повідомила пресслужба штабу ООС.

Із 20 по 26 лютого підрозділи ДСНС України зі складу Об’єднаних сил 62 рази залучалися для очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості, об’єктів життєзабезпечення та інфраструктури, зокрема супроводжували аварійні бригади комунальних підприємств під час проведення ремонтних та профілактичних робіт на об’єктах електро- та водопостачання.

“За розпорядженнями Командувача об’єднаних сил піротехнічні розрахунки ДСНС обстежили майже 26 га території, вилучили та знешкодили 574 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи залучалися 10 тисяч 618 разів, обстежили 9 тисяч 179,71 га території та 23,12 га акваторії, вилучили та знешкодили 66 тисяч 135 ВНП”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, в пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території КПВВ, рятувальники надали допомогу, зокрема, домедичну та психологічну, 64 особам.

За тиждень на території Донецької та Луганської областей виникло 96 пожеж, під час яких загинули семеро осіб.

Читайте також:
ДБР оголосило підозру посадовцю ДСНС, який “на папері” гасив пожежі на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна