Експрезидента Франції Саркозі засудили за корупцію

 

Суд визнав експрезидента Франції Ніколя Саркозі винним у корупції та зловживанні впливом.

Про це в понеділок, 1 березня, повідомляє BFMTV.

Зазначається, що 66-річного Саркозі судили за звинуваченнями у спробі підкупі судді в обмін на інформацію про розслідування фінансування його партії.

Так само засудили інших двох звинувачених – його адвоката Т’єррі Герцога та колишнього суддю Жільбера Азібера.

Експрезидента засудили до трьох років позбавлення волі, з яких два – умовно і один – реального терміну.

Прокурори вимагали для нього чотири роки в’язниці, з яких два могли бути умовними.

Азібер та Герцог отримали такий самий термін, останньому на додачу на 5 років заборонили займатися адвокатською діяльністю. Рішення ще можуть оскаржити в апеляційній інстанції.

Саркозі, який очолював Францію з 2007 по 2012 роки, став першим експрезидентом у сучасній історії країни, який опинився на лаві підсудних, передає “Європейська правда”.
До нього судили лише одного колишнього президента Жака Ширака – і засудили у 2011 році – за фіктивне працевлаштування в Парижі, але він ніколи не виступав перед суддями через стан здоров’я.

Це вже четверта справа щодо Саркозі. 16 жовтня 2020 року Саркозі висунули звинувачення в участі у “злочинній групі”, у справі щодо підозри у фінансуванні його передвиборчої кампанії з Лівії у 2007 році.
Крім того, між 17 березня та 15 квітня 2021 року має відбутися судовий розгляд щодо нелегального фінансування виборчої кампанії 2012 року, у якій показники витрат нібито були занижені.

Читайте також:
У Франції поліція затримала екс-президента Саркозі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна