Під обстрілом на Донеччині загинув український воїн – 11-та бойова втрата лютого

 

Протягом минулої доби, 28 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок бойових дій на Донеччині загинув український воїн – 11-й від початку місяця.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру командування ОС у понеділок, 1 березня.

“Неподалік населеного пункту ПИЩЕВИК російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок обстрілів противника загинув один український воїн“, – сказано в повідомленні.

Командування операції Об’єднаних сил висловило щирі та глибокі співчуття родині загиблого військовослужбовця.

У районі населених пунктів ШИРОКИНЕ та ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт ворожого безпілотника з перетином лінії розмежування, який вчасно було подавлено засобами РЕБ (радіоелектронної боротьби).

Також поблизу ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКА окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичних станкових гранатометів.

“У відповідь на обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь”, – ідеться у зведенні.

Також зазначається, що за всіма фактами зафіксованих порушень українською стороною СЦКК вживалися заходи реагування в межах координаційного механізму через СММ ОБСЄ.

“Основною метою дій збройних формувань ОРДЛО залишалось провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗСУ”, – розповіла речниця командування ОС Ярослава Зоріна.

Станом на сьому годину ранку 1 березня зафіксовано чергове порушення режиму припинення вогню, перше в новому місяці: неподалік ПАВЛОПОЛЯ окупанти вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів. На такі дії противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також:
Кравчук пов’язав загострення на Донбасі із санкціями проти Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна