ООС: дев’ять обстрілів за добу, один воїн поранений

 

Збройні формування Російської Федерації і надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об’єднаних сил. Так, протягом доби 27 лютого противник вчинив дев’ять порушень та використав заборонені мінськими домовленостями види озброєння, водночас здійснюючи запит до СММ ОБСЄ на встановлення режиму “тиша”.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

У районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ окупанти відкривали прицільний вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів.

На цьому ж напрямку внаслідок підриву на міні ПОМ-2 отримав осколкові поранення військовослужбовець Збройних сил України. Пораненому оперативно надали медичну допомогу, його доправили до лікувального закладу.

Неподалік МИРОНІВСЬКОГО окупанти вели вогонь із 82-мм мінометів, а поблизу ПІВДЕННОГО – ще й із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля ШИРОКИНОГО російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичного станкового та станкового протитанкового гранатометів, а біля ПИЩЕВИКА – з ручного протитанкового гранатомета.

В передмісті МАР’ЇНКИ зафіксовано кілька пострілів ворожого снайпера.

Вогнева активність ворога спостерігалася також неподалік населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ та ВОДЯНЕ. Тут збройні формування Російської Федерації вчинили прицільні постріли в бік українських позицій зі стрілецької зброї.

“Варто зазначити, що в усіх випадках, офіцерами УС СЦКК оперативно надавалися запити на встановлення режиму припинення вогню”, – розповіла речниця командування ОС Ярослава Зоріна.

“Традиційно провокації з боку проросійських найманців супроводжувалися інформаційними фейками у соціальних мережах.
Метою дій противника було провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням в обстрілах цивільної інфраструктури”, – додала речниця.

У зведенні також сказано, що на полігоні поблизу населеного пункту Тернове патруль ОБСЄ зафіксував 22 танки різних модифікацій, що суперечить забороні розміщення ОВТ за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. А також в тому ж районі були розміщені шість самохідних гаубиць “Гвоздика” та шість протитанкових гармат “Рапіра” з порушенням ліній відведення.

Станом на 7-му годину ранку 28 лютого в районі проведення операції Об’єднаних сил обстрілів не зафіксовано.

Читайте також:
Командування про вакцинацію військових від COVID-19: “безпечно і виключно добровільно”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна