Біля Луганського підірвався український воїн. Окупанти відкривають вогонь, запитуючи “тишу”

міни - зима - Донбас

 

З початку доби 27 лютого в Об’єднаних силах на Донбасі – один поранений внаслідок бойових дій.

Про це повідомляє пресцентр ОС у вечірньому зведенні станом на 17:00.

“Неподалік населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ внаслідок підриву на протипіхотній осколковій міні натяжної дії (ПОМ-2) отримав осколкові поранення військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил. Воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що з початку доби противник уже п’ять разів обстрілював позиції підрозділів ОС із різних видів зброї. У районах населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ, ПІВДЕННЕ та ВОДЯНЕ, що поблизу Донецька, російсько-окупаційні війська вчинили прицільні обстріли зі стрілецької зброї, поблизу ПИЩЕВИКА – з ручного протитанкового гранатомета, а в передмісті МАР’ЇНКИ – зі снайперської зброї.

“Для збройних формувань Російської Федерації вже стало звичною практикою відкривати вогонь, одночасно запитуючи “тишу”, посилаючись на здійснення обстрілу з боку наших захисників. Суттєве збільшення прицільних обстрілів, ймовірно, може означати здійснення ротації в російсько-окупаційних військах на тимчасово окупованих територіях України”, – сказано у зведенні.

Про факти порушення режиму припинення вогню українська сторона СЦКК повідомлено представників місії ОБСЄ.

Читайте також про минулий день на фронті:
ООС: 14 обстрілів за добу, поранені 11 (!) українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна