У Херсоні “стратили” опудало Путіна, набите агітками Партії Шарія. ФОТО, ВІДЕО

 

Під час заходів до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим на площі Свободи в Херсоні встановили опудало президента Російської Федерації Володимира Путіна, набите агітацією від “Партії Шарія” й помістили манекен на шибеницю.

Про це в п’ятницю, 26 лютого, повідомляє “Укрінформ”.

“Це опудало символізує режим Путіна. Всередині – пропаганда проросійська шаріївська… За давньою традицією, в Київській Русі завжди наприкінці зими спалювали опудало у сподіванні, що все погане буде спалене разом із ним… Ми віримо, що окупанти підуть з Криму, з усіх тимчасово окупованих територій”, – прокоментувала інсталяцію представниця херсонської “Самооборони” Інна Усачова.

Газети, якими набили опудало, були знайдені у місці, куди прихильники проросійського пропагандиста Анатолія Шарія здавали не реалізовану ними агітацію. Опудало підпалили і воно згоріло під час заходу.

Також тут встановили підвішений манекен з наклеєним на ньому зображенням президента РФ Володимира Путіна.

Херсон Путін акція 3 Херсон Путін акція 6 Херсон Путін акція 2 Херсон Путін акція 4 Херсон Путін акція 5
<
>
Фото: Ірина Староселець

Як пояснив представник “Нацкорпусу” Микита Тютюнник, автори інсталяції вирішили нагадати всьому світу, що Крим – це Україна.

“Сьогодні ми зібралися тут, щоб нагадати Володимиру (Путіну, – “Н”) його місце у нашій країні. І що якщо він хоче прийти до нас у Херсон, його чекає лише така доля”, – зазначив він, вказавши на шибеницю.

Як відомо, 26 лютого Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Читайте також:
“Сім років тому у нас вирвали серце”: Зеленський виступив зі зверненням з нагоди Дня спротиву окупації Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна