СБУ почала розслідування теракту в Хуторі Вільному

 

Слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактом загибелі мешканця Луганщини внаслідок дистанційного мінування Хутора Вільного представниками російсько-окупаційних військ.

Про це в п’ятницю, 26 лютого, інформує пресцентр СБУ.

За попередніми даними, терористи здійснили дистанційне встановлення протипіхотних осколкових мін натяжної дії ПОМ-2 на території житлового сектору селища Хутір Вільний Сєвєродонецького району.

Від вибуху однієї з них на подвір’ї приватного домоволодіння загинув місцевий житель.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, який призвів до загибелі людини) Кримінального кодексу України здійснюватиметься під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

ПОМ-2 – протипіхотна міна осколкової натяжної дії, виробництва СРСР та РФ. Встановлюється тільки засобами дистанційного мінування.

Використання цього засобу ураження заборонено відповідно до Оттавської конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво і передачу протипіхотних мін та про їх знищення від 3 грудня 1997 року.

Нагадаємо, 23 лютого внаслідок обстрілу з боку російських гібридних військ по Хутору Вільному на Луганщині загинув мирний мешканець.
Того дня для обстрілів мирного населення окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети, а також здійснили дистанційне мінування населеного пункту.

Читайте також:
За рік українські сапери очистили понад 500 га Донбасу від вибухонебезпечних предметів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна