Україна запроваджує санкції проти 10 генералів через підозру в держзраді, – РНБО

 

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні в п’ятницю, 26 лютого, запровадила санкції стосовно десяти осіб вищого офіцерського складу, яких підозрюють у вчиненні державної зради.

Про це інформує пресслужба глави держави.

Члени Ради нацбезпеки ухвалили рішення щодо посадовців, серед яких є голова Служби безпеки України часів Януковича Олександр Якименко та колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

“Санкції запроваджено щодо контрадмірала Дениса Березовського, генерал-майора Станіслава Шапортова, генерал-майора юстиції Сергія Няньчура, генерал-майора Юрія Котовського, генерал-майора Олександра Якименка, генерал-майора Володимира Тоцького, генерал-майора Сергія Ганжі, віцеадмірала Сергія Єлісєєва, контрадмірала Дмитра Шакуро та генерал-майора внутрішньої служби Віталія Захарченка“, – йдеться в повідомленні.

Також на засіданні розглянули питання пришвидшення процесу правосуддя щодо злочинів вчинення державної зради, дезертирства, співпраці з терористами чи терористичної діяльності, порушення присяги.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони 26 лютого анонсували розгляд державної стратегії деокупації Криму, санкції та ще низку питань.

Читайте також:
РНБО доручила уряду розробити законопроєкт про подвійне громадянство, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна