Зеленський знову скликає РНБО

 

Президент України Володимир Зеленський знову скликає засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Захід анонсований на п’ятницю, 26 лютого.

“Президент України Володимир Зеленський збере засідання Ради національної безпеки і оборони України  у зв’язку з необхідністю ухвалення оперативних рішень щодо актуальних питань державної безпеки”, – повідомили увечері в четвер, 25 лютого, в пресцентрі ОПУ.

Організацію засідання покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова.

“Всю інформацію, яку можна оприлюднити, буде повідомлено офіційно”, – додали на Банковій.

Як інформувала “Новинарня“, на засіданні 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції до 8 осіб і 19 компаній. Включила РНБО до санкційного списку і  політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко за фінансування тероризму.

Цим рішенням РНБО також доручила повернути у державну власність нафтопродуктопровід “Самара – Західний напрямок”. Територією України проходить 1433 км трубопроводу.

Напередодні, 2 лютого, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року (№9157).
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

Читайте також:
Завершилося засідання РНБО про ситуацію на Донбасі. Рішення – під грифом “таємно”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна