В Ічні попрощалися із військовим 72 омбр Сергієм Петраускасом. ФОТО

 

В Ічні на Чернігівщині попрощалися із старшим солдатом 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Сергієм Петраускасом, який загинув 22 лютого внаслідок обстрілу із ручного протитанкового гранатомету збройними формуваннями РФ.

Поховали військового у четвер, 25 лютого, передає пресцентр оперативного командування “Північ”.
На траурні заходи прощання з військовим прийшли сотні ічнянців, з зони ООС приїхали побратими, з якими служив Сергій.

“Сьогодні ми проводжаємо в останню путь Героя – нашого друга, Захисника Вітчизни, відважного воїна, вірного бойового побратима. Ще вчора ми стояли разом на рубежах фронту. Ще вчора він усміхався, ми говорили про його родину, про дітей. Сергій був одним із кращих військовослужбовців – але й прекрасним батьком, чудовим чоловіком, сином… Наше серце болить за ним, але для вас ця втрата ще болючіша. Наша пам’ять, яка завжди в наших серцях буде, збереже його для нас. Друже, ти навіки з нами…” – сказав заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення майор Ярослав Якубенко.

Фото: пресцентр ОК “Північ”

Біля каплички Героїв Небесної Сотні та загиблих військовослужбовців в зоні АТО/ООС священнослужителями Православної церкви України на чолі з протоієреєм Антонієм Панасенко, головним капеланом ОК “Північ” відслужили панахиду.

Фото: пресцентр ОК “Північ”

Поховали Сергія Петраускаса на міському кладовищі поруч з батьком.

Фото: пресцентр ОК “Північ”

Незважаючи на морозну погоду і пронизливий вітер, сотні ічнянці йшли в колоні, зустрічали траурну ходу на численних перехрестях, долучалися до ходи.

Фото: пресцентр ОК “Північ”

Поминальна церемонія пройшла за участі друзів, побратимів, рідних та близьких Сергія, а також членів “Спілки учасників бойових дій АТО Ічнянського району”, засновником якої був загиблий.

Грамоту пошани та скорботи Головнокомандувача Збройних сил України матері полеглого воїна передав начальник відділу військово-цивільного співробітництва Командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Руслан Мірошниченко.

Фото: пресцентр ОК “Північ”

Родині загиблого, згідно з встановленим церемоніалом, вручили прапор, яким була покрита труна протягом усього ритуалу прощання.

Почесна варта була представлена Окремим президентським полком імені гетьмана Богдана Хмельницького. Для виконання траурних маршів прибув військовий оркестр музичного центру Міністерства оборони. Подвиг героя вшанували трикратним військовим салютом.

Фото: пресцентр ОК “Північ”

Сергій Петраускас до початку війни служив водієм у Ічнянському військовому комісаріаті. Але з початком агресії попросився в бойову частину, на фронт.
Відслуживши за першим контрактом, після короткого відпочинку повернувся на війну: в 2017 році разом з молодшим братом Олександром став військовослужбовцем 72 омбр, яка на той час тримала оборону поблизу Авдіївки, неподалік окупованого Донецька.
Потім були Світлодарка і Зайцеве, навчання на полігонах і виходи в зону виконання бойових  завдань. Під час останньої своєї ротації Сергій повернувся на свої колишні позиції під Авдіївкою.

Фото: пресцентр ОК “Північ”

Як інформувала “Новинарня“, 22 лютого внаслідок ворожого обстрілу з боку російсько-окупаційних військ під Авдіївкою на Донеччині загинув боєць 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, старший солдат Сергій Петраускас.

Читайте також:
Загиблі герої січня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна