Доба ООС: ворог шість разів порушив “режим тиші”, один боєць ЗСУ отримав поранення

 

Упродовж минулої доби, 24 лютого, в зоні проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Внаслідок ворожого обстрілу був поранений український військовий.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу ООС.

Так, зі стрілецької зброї противник вів вогонь неподалік населених пунктів Південне і Талаківка.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Збройних сил України отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

У передмісті Авдіївки та неподалік Водяного, що на Приазов’ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поблизу Мар’їнки здійснили неприцільні постріли з автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту Чермалик український воїн, який ніс чергування на спостережному посту, затримав військовослужбовця окупаційних військ Російської Федерації, який намагався проникнути на українські позиції.

Під час затримання противник завдав нашому воїну легке поранення холодною зброєю. У відповідь солдат застосував штатну зброю та затримав окупанта.

“Основною метою дій російсько-окупаційних військ минулої доби залишається провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню”, – йдеться в повідомленні.

У двох випадках противник обстрілював позиції українських підрозділів одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку наших воїнів.

Крім того, в одному випадку зафіксовано хибний запит на тишу з боку збройних формувань Російської Федерації, що свідчить про широке використання противником маніпуляцій та викривлення інформації для досягнення ним власних цілей.

За всіма фактами зафіксованих порушень Українською стороною СЦКК вживались заходи реагування в межах координаційного механізму через СММ ОБСЄ.

Станом на 7:00 четверга, 25 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил стабільна, порушень з боку російських окупантів не зафіксовано.

Читайте також:
Командування нагородить солдата, який ціною поранення затримав ворога під Чермаликом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна