Уряд встановив квоту імміграції в Україну на 2021 рік

 

Кабінет Міністрів  України на своєму засіданні прийняв розпорядження про встановлення квоти імміграції на 2021 рік.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Проєкт розпорядження визначає граничну кількість іноземців та осіб без громадянства, яким передбачено надати дозвіл на постійне проживання в Україні упродовж 2021 року”, – йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що квота імміграції формується за категоріями іммігрантів і за регіональним принципом, відповідно до пропозицій центральних та місцевих органів виконавчої влади, які ґрунтуються на результатах аналізу імміграційного процесу в попередньому календарному році.

У додатку до цього розпорядження Кабміну уточнюється, що до квоти імміграції на 2021 рік належать такі категорії іммігрантів:

  • діячі науки та культури, імміграція яких відповідає інтересам України;
  • висококваліфіковані спеціалісти і робітники, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України;
  • особи, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менш як 100 тисяч доларів;
  • особи, які є повно рідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України;
  • особи, що раніше перебували в громадянстві України; батьки, чоловік (дружина) іммігранта та його неповнолітні діти;
  • особи, які безперервно прожили на території України упродовж трьох років з дня встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; особи, які прослужили в ЗСУ три і більше років.

Також у МВС зазначили, що відповідно до пункту 8 частини 2 статті 4 Закону “Про імміграцію” дозвіл на імміграцію, в межах квоти імміграції, мають право оформити особи, які безперервно проживали на території України упродовж трьох років із дня встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

“За інформацією Мінсоцполітики, на сьогодні в Україні відсутні іноземці, які підпадають під квоту імміграції на 2021 рік. У зв’язку із вказаним квота відносно вказаних осіб не передбачена”, – повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

За даними відомства, квота імміграції по всіх категоріях і регіонах України на 2021 рік, окрім осіб, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менш як 100 тисяч доларів, встановлюється цим розпорядженням у 9 818 осіб.

Щодо категорії осіб, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менш як 100 тисяч доларів, то у додатку до документу уточнюється, що незалежно від регіону, у питанні надання дозволу на постійне проживання в Україні упродовж 2021 року гранична чисельність таких осіб не встановлюється, тобто щодо цих осіб у питанні надання дозволу на імміграцію в нашу країну обмежень по чисельності немає.

Читайте також:
Росіянин Бубєєв, який в РФ сидів за проукраїнський репост у соцмережі, втік до Києва. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.