Поранений під Авдіївкою військовий отямився, але стан стабільно тяжкий, – медики

 

Стан здоров’я військовослужбовця, який 22 лютого отримав численні осколкові поранення унаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ під Авдіївкою на Донеччині, залишається стабільно тяжким.

Про це повідомив підполковник медичної служби Сергій Шипілов із Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, передає АрміяInform.

“Життя пораненого рятували кілька медичних бригад. Він зазнав пошкодження м’яких тканин, поранення грудної клітини, кінцівок, дістав акубаротравму. Крім того, в нього дуже ушкоджена одна з магістральних судин, що супроводжувалося значною крововтратою”, – розповів підполковниу Шипілов.

Він додав, що першу допомогу пораненому надала передова медична група, після чого його направили до одного з мобільних шпиталів, а звідти — у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону у Харкові, де військові лікарі провели з ним низку діагностичних і лікувальних процедур.

На кожному етапі евакуації медики діяли злагоджено та професійно, що врятувало життя 26-річному захисникові.

“Наразі військовий перебуває в реанімаційному відділенні. Він у свідомості та, попри тяжкі поранення, бажає повернення у стрій. Попереду на нього чекає ще кілька оперативних втручань, спрямованих на відновлення кісток кінцівок і на загальне оздоровлення”, – повідомив Сергій Шипілов.

Нагадаємо, в зоні проведення операції Об’єднаних сил 22 лютого було зафіксовано одинадцять порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.
Внаслідок ворожих обстрілів під Авдіївкою загинув боєць 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, старший солдат Сергій Петраускас, ще один воїн – отримав осколкові поранення. Також один боєць ЗСУ був поранений тоді поблизу Південного.

Читайте також:
Під Зайцевим внаслідок мінометного обстрілу загинув сержант 59 омпбр Дмитро Сардак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна