СБУ викрила екстопменеджера Укрзалізниці на розкраданні понад ₴58 млн

СБУ табличка

 

Служба безпеки України викрила колишнього топменеджера “Укрзалізниці” на розкраданні мільйонів гривень, що були виділені на ремонт рухомого складу акціонерного товариства.

Про це у вівторок, 23 лютого, інформує пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець залучив до підрядних робіт фірму, зареєстровану на підставну особу.

У підприємства були необхідні виробничі потужності і кваліфікований персонал. Насправді роботи фактично виконували працівники “Укрзалізниці” із використанням запасних частин невідомого походження.

Ремонт здійснювався у значно менших обсягах, ніж передбачено регламентом, та з порушенням технологічних норм.

Ініційовані СБУ у межах досудового розслідування експертизи встановили факти завдання збитків АТ “Укрзалізниця” на загальну суму майже 58,6 млн грн, через що також була протиправно занижена база оподаткування на 6,4 млн грн.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Читайте також:
Рада підтримала створення ТСК для розслідування корупції в Укрзалізниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна