Зеленський анонсував будівництво нового аеропорту на Донбасі

 

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що на Донбасі побудують новий аеропорт.

Про це він сказав у понеділок, 22 лютого, на форумі “Україна 30. Інфраструктура”.

“Між Луганською і Донецькою областями будуть шукати точку, і в цьому році ми почнемо проєктування нового аеропорту в будь-якому випадку для цих двох областей”, – сказав президент, якого цитує видання “Лівий берег”.

З його слів, можна було б відкрити Маріупольский аеропорт і відновити його.

“Але військові говорять, що це небезпечно”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що можливість відкриття аеропорту в Донецькій області розглядалася ще за попередньої влади. В березні 2019 року попередній президент Петро Порошенко дав доручення опрацювати запуск аеропорту в Маріуполі, розташований недалеко від лінії бойових дій.

Голова Державіаслужби Олександр Більчук після цього сказав, що запустити аеропорт у Маріуполі для цивільної авіації можна буде тільки після зменшення буферної зони військового конфлікту.

Тодішній міністр інфраструктури Володимир Омелян також їздив в Краматорськ, де оглядав місцевий аеропорт. Але він також знаходиться близько до лінії розмежування. В 2014 році на краматорському аеродромі навіть проходили бойові дії.

Нагадаємо, що найбільший на Донбасі аеропорт імені Прокоф’єва в Донецьку був повністю знищений у 2014-2015 роках в ході російсько-української війни.

Луганський аеропорт був знищений у 2014 році в результаті обстрілу тактичними ракетами “Точка” з території Росії.

Читайте також:
“Із ЛАП смерті”. Бойовий генерал Андрій Ковальчук – про невідомі сторінки оборони Луганського аеропорту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна