ЄС “занепокоївся” російськими літаками в Криму, які здатні нести ядерну зброю

 

Євросоюз глибоко занепокоєний переміщенням Росією до тимчасового окупованого Криму літаків та ракет, здатних нести ядерні боєприпаси, а також захопленням нею колишніх об’єктів зберігання ядерної зброї на півострові.

Про це йдеться у заяві Євросоюзу щодо триваючої агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

“Ми шкодуємо з приводу нарощування сил та проведення російських військових навчань у Чорному та Азовському морях, і ми глибоко занепокоєні переміщенням на територію України передових систем озброєння, включаючи літаки та ракети, здатні нести ядерні боєприпаси, зброї, боєприпасів та військовослужбовців, а також незаконним захопленням та встановленням Росією контролю над колишніми об’єктами зберігання ядерної зброї в Криму”, – йдеться у заяві, яку цитує “Укрінформ” 19 лютого.

У ЄС закликали Росію “утриматися від незаконної військової діяльності у Криму, Чорному та Азовському морях, що ще більше посилює напруженість у регіоні та за його межами”.

“Європейський Союз засуджує триваючу мілітаризацію Російською Федерацією Кримського півострова та присутність російських військ, що відбувається у порушення національного суверенітету, політичної незалежності та територіальній цілісності України”, – зазначається у заяві.

Також було підтверджено, що ЄС залишається відданим повній імплементації політики невизнання спроби анексії Росією Криму, у т.ч. шляхом обмежувальних заходів.

Читайте також:
“Кремль атакує наші демократії”: Байден закликав Європу відстоювати територіальну цілісність України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна