У Грузії парламент затвердив новий уряд на чолі з Іраклієм Гарібашвілі

 

Парламент Грузії на засіданні ввечері в понеділок, 22 лютого, оголосив вотум довіри уряду на чолі з прем’єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі.

Про це інформує Rustavi 2.

За підтримку уряду проголосували 89 депутатів, двоє були проти.

У голосуванні не брали участі обрані депутати від п’яти опозиційних партій, які відмовляються увійти в парламент, вважаючи, що результати парламентських виборів 31 жовтня 2020 року були сфальсифіковані владою на користь партії “Грузинська мрія”.

Саме “Грузинська мрія” запропонувала Гарібашвілі на посаду прем’єр-міністра після відставки Георгія Гахарії з власної ініціативи.

До уряду увійшли два нових міністри – оборони Джуаншер Бурчуладзе та регіонального розвитку Іраклій Карселадзе.

38-річний Гарібашвілі був міністром оборони з вересня 2019 року. Після перемоги “Грузинської мрії” на парламентських виборах 2012 року він очолював Міністерство внутрішніх справ, а у 2013-2015 роках був прем’єром.

Гахарія подав у відставку через розбіжність позицій із партією щодо рішення суду про арешт Ніканора Мелії, лідера “Єдиного національного руху” – найбільшої опозиційної партії.

У МВС Грузії повідомили, що відклали виконання рішення суду у справі Мелії.

Представники опозиції заявляють, що після відставки Гахарії у країні мають відбутися дострокові парламентські вибори.

Читайте також:
ЄСПЛ ухвалив перше рішення в справі про війну між Грузією і Росією 2008 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна