Росія зацікавлена у конфронтації, а не в співпраці, – Боррель

 

Глава дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель заявив, що Російська Федерація не зацікавлена у співпраці з блоком і свідомо йде на конфронтацію.

Про це він сказав після засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок, 22 лютого, інформує “Європейська правда”.

“У Раді панує оцінка, яку всі розділяють, що Росія рухається в напрямку авторитарної держави і в протилежному напрямку від Європи. Міністри одностайно розцінюють дії і поведінку Росії як чіткий сигнал, що вона не має зацікавленості у співпраці з Євросоюзом, а навпаки зацікавлена у конфронтації”, – сказав Боррель.

Він також розповів, що міністри на засіданні не критикували його невдалий візит до Москви.

“Сьогодні не було жодної критики моєї поїздки, всі країни-члени підтримують її. І зрештою візит дав хорошу інформацію про те, в якому стані відносини і як нам далі бути. Я їздив в Росію не тому, що мені подобається туди їздити. У мене був мандат всіх країн ЄС”, – пояснив дипломат.

Боррель також розраховує, що нові санкції проти Росії за арешт та ув’язнення Олексія Навального будуть готові за тиждень.

Обговорення нових санкцій відбувається після того, як Борреля гостро розкритикували у зв’язку з принизливою поїздкою в Москву минулого тижня, коли міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров використав спільну пресконференцію, щоб принизити блок.

Росія одночасно оголосила про висилку трьох дипломатів з Польщі, Німеччини та Швеції нібито за їх участь протестах проти ув’язнення Навального. Країни ЄС відповіли взаємністю.

Читайте також:
Реформи в Україні гальмує “широко поширена” корупція, – високий представник ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна