Росіяни б’ють зі 120-х мінометів на Луганському напрямку

 

Протягом минулої доби, 19 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксували п’ять порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), неподалік населеного пункту Зайцеве, російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь по українських позиціях з мінометів 120-го калібру.

Поблизу Луганського збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з гранатометів різних систем, а біля Південного – ще й зі стрілецької зброї.

“На обстріли зі сторони противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших воїнів немає“, – розповіла речниця командування ООС Ярослава Зоріна.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), неподалік села Водяне, що на Приазов’ї противник здійснив дистанційне мінування місцевості в напрямку наших позицій мінами ПОМ-2 за допомогою кулемета ПКМ-1.

Від початку поточної доби, 20 лютого, станом на 7:00 у штабі ОС задокументували одне порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу селища Новгородське на Луганському напрямку збройні формування Російської Федерації відкрили прицільний обстріл наших позицій з мінометів 120-го калібру, випустивши при цьому понад тридцять мін.

Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Бойових втрат з початку доби серед наших воїнів також немає.

“Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами”, – зазначила речниця ОС.

Читайте також:
Зеленський утворив і реорганізував ВЦА в Донецькій та Луганській областях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна