Уряд домовився з Євросоюзом про розширення квот для українських експортерів, – Шмигаль

 

Уряд домовився з Європейським Союзом про розширення експортних квот для українських виробників.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 19 лютого, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в парламенті під час запитань до уряду.

“Ми домовились про подальшу лібералізацію у частині збільшення квот для української продукції. Це ще більше закріпить позиції України на європейських ринках і дасть можливість українським виробникам розкрити свій експортний потенціал”, – сказав Шмигаль.

Крім того, за словами очільника уряду, місія ЄС вже почала оцінку готовності України до підписання угоди про “промисловий безвіз”.

“Це дасть широкі можливості для малого, середнього бізнесу, який зможе реалізовувати свій товар на ринках Європейського Союзу. Цього року розраховуємо на суттєвий прогрес і якнайскоріше отримати рекомендації підписати дану угоду”, – зауважив прем’єр.

Як відомо, “промисловий безвіз” або АСАА – це угода про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції, яка передбачає скасування додаткової сертифікації промислових товарів.

Читайте також:
Україна і ЄС починають перегляд торговельної частини Угоди про асоціацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна