Банкова показала кімнату “Центр дії президента”

 

Пресслужба офісу президента показала кімнату “Центр дії президента”. 

Саме в ній у п’ятницю, 19 лютого, відбулася презентація президенту Володимиру Зеленському пілотного проєкту Національної інфраструктури геопросторових даних.

Як видно зі світлин, які поширила пресслужба Банкової, кімната нова, виконана у стилі лофт, невеликого розміру, зі столом по центрі та великим монітором на стіні.

Позаду президента на стіні – слова “Центр дії президента” та герб.

“А що це за Центр дії президента, хтось знає? Бо я вперше бачу”, – запитує журналіст Сергій Грішин.

Додамо, що учасники нинішньої наради детально поінформували Володимира Зеленського про проєкт та геопортал, який розпочав роботу у тестовому режимі.
НІГД – це система, яка об’єднує дані різного типу (про землю, воду, ліси, природні ресурси, інфраструктуру, комунікації) на єдиній картографічній основі та забезпечує користувачам можливість простого пошуку та безперешкодного доступу до будь-яких даних на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Головною унікальністю системи є те, що всі дані, відображені в ній, не зібрані фізично, а інтегровані за допомогою сервісів у режимі онлайн. Наприклад, якщо десь вносяться зміни в містобудівну документацію чи оновлюються місцеві ортофотоплани – це миттєво буде доступним для використання й на національному геопорталі НІГД.

У пілотному проєкті наразі беруть участь шість міст України: Біла Церква, Житомир, Львів, Маріуполь, Миколаїв і Полтава, Харківська та Львівська області, 75 ОТГ з різних регіонів України й розміщується понад 500 наборів даних різного типу. Надалі передбачається участь усіх міст та громад країни. Проект реалізовувався у два етапи. Наразі очікується ухвалення необхідних нормативно-правових документів для повноцінного запуску на національному рівні.
За словами міністра, загальнонаціональна презентація має відбутися на Земельному форумі.

Читайте також:
Банкова анонсувала “жорсткі рішення” щодо загроз нацбезпеці на засіданні РНБО 19 лютого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна