Арестович вважає, що Україна не виходить з “режиму тиші”, бо “мало боєприпасів”

 

У разі відмови від дотримання режиму припинення вогню на Донбасі для України є не тільки наслідки на міжнародній арені, а й у сфері оборони.

Про це заявив радник глави офісу президента з питань стратегічних комунікацій в сфері нацбезпеки і оборони Олексій Арестович в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Уявімо, що зараз ми виходимо з режиму припинення вогню і починаємо стріляти. Що буде далі? Я скажу: десятками тонн полетять дорогоцінні боєприпаси, яких у нас мало, в нікуди. Дисципліна вогню дуже низька в ЗСУ. Я говорю це як майор резерву, який воював на першій лінії”, – сказав Арестович, якого цитують “Новости Донбасса”.

Він пояснив, що в Україні мало боєприпасів через відсутність заводів по виготовленню снарядів і патронів.

За його словами, зараз у владі ставиться питання будівництва відповідних промислових об’єктів.

Також радник підкреслив, що активізація бойових дій спровокує нові втрати в українській армії.

“[Буде] 15-20 убитих щомісяця, тому що це війна: ми будемо використовувати сили і засоби, вони будуть використовувати сили і засоби”, – підкреслив Арестович.

Він додав, що не бачить сенсу в таких жертвах.

“Фронт же стоїть, не рухається. Він стоїть, коли режим припинення вогню недосконалий, такий який є: із загиблими і пораненими військовослужбовцями. Але, коли будуть так звані інтенсивні дії, фронт [теж] буде стояти на місці”, – сказав радник глави ОП, який також є радником української делегації в ТКГ Донбасом.

Читайте також:
Режим припинення вогню на Донбасі фактично зірваний, – Арестович. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна